düdüklü tencerede meksika fasulyesi
Düdüklü Tencerede Meksika Fasulyesi Yemeği
Pişme süresi: 25 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
6 Kişilik
Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru meksika fasulyesi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 iri kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede etsiz meksika fasulyesi pişirme:
- kuru meksika fasulyesini bir gece boyu bol su içinde ıslattım
- sabah suyunu değiştirdim ve bir taşım kaynattım
- ardından kevgire aldım, musluğun altına tuttum
- soğanı yemeklik doğradım, sıcak suyu hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- peşinden ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden kuru fasulyeyi, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ve, ardından saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.