düdüklü tencerede tavuk incik haşlama
Düdüklüde Tavuk İncik Haşlama Tarifi:
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
2 Kişilik
Ana malzemesi:
4 tavuk incik derili
2 su bardağı su (400 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede tavuk incik haşlaması:
- incikleri yıkadım ve suyunu süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- içine incikleri dizdim, suyu ve tuzu ilave ettim
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.