düdüklüde kapuska yemeği
Düdüklü tencerede kapuska yemeği trifi, nasıl yapılır ve malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
5 Kişilik
Ana malzemesi:
800 gr. net beyaz lahana
1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
1 çorba kaşığı silme dolu domates salçası
1 iri kuru soğan
2 çorba kaşığı dolusu pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
Düdüklüde kapuska yemeği yapımı:
- lahanayı irice kuşbaşı doğradım
- pirinci yıkadım ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, sıcak suyu hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden lahanayı, pirinci, pul biberi, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.