düdüklü tencerede bulgurlu semizotu yemeği
Düdüklü Tencerede Bulgurlu Semizotu Yemeği
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik
Aklınızda bulunsun:
Bir bağ semizotu (610 gr.) aldım. Çamurlu kök kısmından bir miktar (100 gr.) kestim ve attım. Geriye tam yarım kilo kaldı. Tek tek yıkadım, süzdüm ve 1.5-2.0 cm. irilikte kuşbaşı doğradım.
Ana malzemesi:
1/2 kilo semizotu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı bulgur
1 çay bardağı sıcak su (100 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde bulgurlu semizotu yemeğini nasıl yaptım:
- semizotunu ayıkladım, yıkadım, süzdüm ve doğradım
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı, semizotunu ilave ettim, kavurdum
- peşinden bulgur, sıcak su ve tuzu ilave ettim, karıştırdım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.