düdüklüde madımak yemeği


Düdüklüde Madımak Yemeği
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: kısık ateş
3 Kişilik

Aklınızda bulunsun:
Madımağı elinizle 1 cm. boyunda kıyarsanız yemeğinizin görünümü daha güzel olur. Hayır, görünüm benim için önemli değil diyorsanız; benim gibi robotta çekin gitsin.

Ana malzemesi:
1/2 kilo madımak otu
50 gr. baharatlı sucuk
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı bulgur
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede madımak yemeğini nasıl yaptım:
  • madımak otunu ayıkladım, yıkadım, süzdüm
  • peşinden (üşendim doğramaya) mutfak robotunda kıydım
  • soğanı yemeklik, sucuğu küp doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı, sucuğu ilave ettim ve kavurdum
  • peşinden madımak, bulgur, sıcak su ve tuzu ilave ettim, karıştırdım
  • ardından düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir