düdüklüde madımak yemeği
Düdüklüde Madımak Yemeği
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: kısık ateş
3 Kişilik
Aklınızda bulunsun:
Madımağı elinizle 1 cm. boyunda kıyarsanız yemeğinizin görünümü daha güzel olur. Hayır, görünüm benim için önemli değil diyorsanız; benim gibi robotta çekin gitsin.
Ana malzemesi:
1/2 kilo madımak otu
50 gr. baharatlı sucuk
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı bulgur
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede madımak yemeğini nasıl yaptım:
- madımak otunu ayıkladım, yıkadım, süzdüm
- peşinden (üşendim doğramaya) mutfak robotunda kıydım
- soğanı yemeklik, sucuğu küp doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı, sucuğu ilave ettim ve kavurdum
- peşinden madımak, bulgur, sıcak su ve tuzu ilave ettim, karıştırdım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.