düdüklüde sebzeli kırmızı mercimek çorbası
Düdüklüde Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası
Pişme süresi: 10 dakika
5 Kişilik
Aklınızda bulunsun:
Havuçlu patatesli kırmızı mercimek çorbasını kemik suyu ve normal su (1200 ml.) kullanarak, kısık ateşte on dakikada pişirdim. Çorba piştikten sonra el blenderinden geçirdim.
Ana malzemesi:
1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 havuç
1 patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak kemik suyu
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede sebzeli kırmızı mercimek çorbası yapımı:
- kırmızı mercimeği yıkadım ve süzdüm
- soğanı, havucu, patatesi rendeledim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim ve kavurdum
- peşinden havuç, patates, mercimek
- su ve et suyunu ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
- ardından el blenderinden geçirdim
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.