düdüklüde çorbalık parça tavuk
Düdüklüde Çorbalık Parça Tavuk
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
2 Kişilik
Ana Malzemesi:
1 Kilo Paketlenmiş Çorbalık Parça Tavuk
7 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bilgi Notu:
Düdüklü tencerede pişirilen çorbalık parça tavuk, market ve kasaplarda tabaklı çorbalık piliç diye satılmaktadır. Strafor (köpük) ambalajı içinde 1 kilo civarındadır.
Düdüklüde Çorbalık Parça Tavuk Nasıl Yapılır
- düdüklüye tavuk parçalarını koydum
- üzerine 7 su bardağı su, bir tatlı kaşığı tuz ilave ettim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklü kaynamaya başlayınca
- üzerinde biriken köpükleri topladım, attım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.