termo düdüklü tencere nasıl kullanılır


Termo düdüklü tencere nasıl kullanılır? Ailemiz ve yakın çevremiz yıllardır Termo düdüklü tencere kullanır. İlk düdüklü tenceremiz Termo marka döküm üretimdi, son düdüklü tenceremiz Termo marka alüminyum üretimdir. Termo düdüklü tencere ilk üretildiği 1955 yılından beri, fazla değişime uğramadı ve uğraması da gerekmez. Termo düdüklü tencere lastik contalı, kalın alüminyum alaşımlı, üzerinde pirinç ağırlı ve emniyet supabı bulunan, bakalit tutamaklı basit mutfak aletidir. Her düdüklü tencere, Termo düdüklü tencerenin pişirdiği bazı yemekleri pişiremez.

Örneğin, aşure buğdayını her düdüklü pişiremez. Aşure buğdayı pişerken nişasta salar ve bu yüzden fazlaca köpürür. Köpük kurur ve düdüklünün eksozunu tıkar. Tıkanan eksoz buhar çıkaramayacağından, sıkışan buharın düdüklüyü patlatma riski çok yüksektir. Aşurelik buğdayı düdüklüde haşlamanızı tavsiye etmem. Termo düdüklü tencere de aynı risk altındadır. Termo düdüklüde aşure buğdayını haşlarken başında durarak, duruma müdahale etmek mümkün. Tepesindeki eksoz ağırlığı çok akıllıca dizayn edilmiştir.

Termo düdüklü tencere ocak üzerinde kısık ateş ve orta ateşle çalışır. Hiçbir düdüklü tencere yüksek ateşle çalışmaz, Termo düdüklü de çalışmaz. Termo düdüklü tencerede yapılacak her yemek, kısık ateşte veya orta ateş üzerinde yapılmaz. Bazı yemekler kısık ateşte, bazı yemekler ise orta ateş kullanılarak pişirilir. Bu deneyimi, yıllarca kullandığım Termo düdüklüden edindim. Bu blogda tariflenen her yemek, Termo düdüklü tencerede pişirilmiştir. Tariflerimi okuyarak, uygulayarak Termo düdüklü tencerenin nasıl kullanılacağı dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir