ıslatmadan kuru barbunya nasıl yapılır
Düdüklüde Islatmadan Kuru Barbunya Nasıl Yapılır
Pişme süresi: kısık ateşte 20 dakika
6 Kişilik
Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru barbunya fasulyesi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı silme domates salçası
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede ıslatmadan kuru barbunya pişirme:
- tencerede barbunyayı bir taşım kaynattım ve ocağı söndürdüm
- tencerenin kapağını kapattım, 1 saat beklettim
- peşinden süzgeçe koydum ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden barbunya fasulyesini, 3 bardak suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, siz de yaparsınız
- hiçte zor değil.