ıslatmadan kuru barbunya nasıl yapılır


Düdüklüde Islatmadan Kuru Barbunya Nasıl Yapılır
Pişme süresi: kısık ateşte 20 dakika
6 Kişilik

Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru barbunya fasulyesi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı silme domates salçası
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklü tencerede ıslatmadan kuru barbunya pişirme:
  • tencerede barbunyayı bir taşım kaynattım ve ocağı söndürdüm
  • tencerenin kapağını kapatım, 1 saat beklettim
  • peşinden süzgeçe koydum ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden barbunya fasulyesini, 3 bardak suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, siz de yaparsınız
  • hiçte zor değil.