düdüklü tencerede etli ayşe kadın fasulye
Düdüklü Tencerede Dana Etli Ayşe Kadın Fasulye
Et haşlama süresi: orta ateş 20 dakika
Yemek pişme süresi: kısık ateş15 dakika
Termo Düdüklü Tencere
3 Kişilik
Bilgi Notu:
Düdüklü tencerede etin haşlanması için ilave edilen 1,5 su bardağı sıcak su, eti haşlar ve yemeğin suyuna tam karar gelir.
Ana malzemesi:
yarım kilo ayşe kadın fasulyesi
150 gr. dana kuşbaşı döş eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede etli ayşe kadın fasulyesi nasıl pişirilir?
- fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve doğradım
- soğanı yemeklik doğradım, domatesi rendeledim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
- ardından 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 çay kaşığı salçayı ilave ettim ve yemeğin suyu içinde iyice ezdim
- peşinden soğan, domates, fasulye ve tuzu ilave ettim
- ve malzemeleri bir güzel karıştırdım
- peşinden, düdüklünün kapağını kapattım
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine tekrar koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.