düdüklü tencerede etli ayşe kadın fasulye


Düdüklü Tencerede Dana Etli Ayşe Kadın Fasulye
Et haşlama süresi: orta ateş 20 dakika
Yemek pişme süresi: kısık ateş15 dakika
Termo Düdüklü Tencere
3 Kişilik

Bilgi Notu:
Düdüklü tencerede etin haşlanması için ilave edilen 1,5 su bardağı sıcak su, eti haşlar ve yemeğin suyuna tam karar gelir.

Ana malzemesi:
yarım kilo ayşe kadın fasulyesi
150 gr. dana kuşbaşı döş eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede etli ayşe kadın fasulyesi nasıl pişirilir?
  • fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve doğradım
  • soğanı yemeklik doğradım, domatesi rendeledim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
  • ardından 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 çay kaşığı salçayı ilave ettim ve yemeğin suyu içinde iyice ezdim
  • peşinden soğan, domates, fasulye ve tuzu ilave ettim
  • ve malzemeleri bir güzel karıştırdım
  • peşinden, düdüklünün kapağını kapattım
  • ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine tekrar koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.