düdüklüde donmuş bezelye yemeği


Düdüklü Tencerede Donmuş Taze Bezelye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 25 dakika
Ocak Ayarı: Kısık Ateş
Düdüklü: Termo
5 Kişilik

Ana malzemesi:
  • yarım kilo donmuş taze bezelye
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 iri havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su (400 ml.)


Düdüklüde donmuş taze bezelye nasıl pişirilir?
  • donmuş bezelyeyi süzgece koydum suyun altına tuttum ve çözdürdüm
  • domatesi rendeledim, soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım
  • havucu, patatesi soydum küçük küp doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, havucu, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden çözülmüş bezelyeyi, patatesi, baharatları tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız