düdüklüde donmuş bezelye yemeği
Düdüklü Tencerede Donmuş Taze Bezelye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 25 dakika
Ocak Ayarı: Kısık Ateş
Düdüklü: Termo
5 Kişilik
Ana malzemesi:
- yarım kilo donmuş taze bezelye
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 1 iri havuç
- 1 orta boy patates
- 1 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su (400 ml.)
Düdüklüde donmuş taze bezelye nasıl pişirilir?
- donmuş bezelyeyi süzgece koydum suyun altına tuttum ve çözdürdüm
- domatesi rendeledim, soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım
- havucu, patatesi soydum küçük küp doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, havucu, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden çözülmüş bezelyeyi, patatesi, baharatları tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız