düdüklüde donmuş taze barbunya yemeği
Düdüklü Tencerede Dondurulmuş Taze Barbunya Nasıl Pişirilir
Pişme süresi: kısık ateşte 20 dakika
Termo Düdüklü Tencere
6 Kişilik
Ana malzemesi:
- Yarım kilo dondurulmuş taze barbunya fasulyesi
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede donmuş taze barbunya pişirme:
- donmuş barbunyayı musluk altında çözdürdüm
- peşinden kaynayan suya koydum
- ve bir taşım kaynattım, ocağı söndürdüm
- tencerenin kapağını kapattım, 1 saat beklettim
- peşinden süzgeçe koydum ve süzdüm
- soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım,
- havucu, patatesi küp doğradım
- yemeğin suyunu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğan, sarımsak, salça, havuç, patatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden barbunya fasulyesini, 4 bardak sıcak suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, siz de yaparsınız
- hiçte zor değil.