düdüklüde donmuş taze barbunya yemeği


Düdüklü Tencerede Dondurulmuş Taze Barbunya Nasıl Pişirilir
Pişme süresi: kısık ateşte 20 dakika
Termo Düdüklü Tencere
6 Kişilik

Ana malzemesi:
  • Yarım kilo dondurulmuş taze barbunya fasulyesi
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklü tencerede donmuş taze barbunya pişirme:
  • donmuş barbunyayı musluk altında çözdürdüm
  • peşinden kaynayan suya koydum
  • ve bir taşım kaynattım, ocağı söndürdüm
  • tencerenin kapağını kapattım, 1 saat beklettim
  • peşinden süzgeçe koydum ve süzdüm
  • soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım,
  • havucu, patatesi küp doğradım
  • yemeğin suyunu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğan, sarımsak, salça, havuç, patatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden barbunya fasulyesini, 4 bardak sıcak suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, siz de yaparsınız
  • hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir