düdüklüde donmuş taze börülce yemeği
Düdüklü Tencerede Donmuş Taze Börülce Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 20 dakika
Termo Düdüklü
Kısık Ateş
3 Kişilik
Ana malzemesi:
- yarım kilo donmuş taze börülce
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde donmuş taze börülce nasıl pişirilir?
- domatesi rendeledim, soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden çözülmüş taze börülceyi, toz şekeri, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.