düdüklüde donmuş taze börülce yemeği


Düdüklü Tencerede Donmuş Taze Börülce Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 20 dakika
Termo Düdüklü
Kısık Ateş
3 Kişilik

Ana malzemesi:
  • yarım kilo donmuş taze börülce
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklüde donmuş taze börülce nasıl pişirilir?
  • domatesi rendeledim, soğanı yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden çözülmüş taze börülceyi, toz şekeri, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir