düdüklüde terbiyeli paça çorbası
Düdüklüde Terbiyeli Paça Çorbası
Çorba pişirme süresi: orta ateşte 40 dakika
Termo Düdüklü Tencere
3 Kişilik
Ana malzemesi:
6 adet temizlenmiş paça
50 gr. tereyağı
1/2 kabuklu limon
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
1.5 litre su
tuz
Sarımsaklı Sirkeli Sos:
2 diş sarımsağı ezdim ve 3 çorba kaşığı sirke ile karıştırdım.
Paça Çorbası'nın Terbiyesi:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı soğuk su
Terbiye malzemelerini bir kaseye koydum ve çırptım.
paça haşlanmış
terbiye ilave edilmiş
Düdüklüde terbiyeli paça çorbası nasıl yapılır?
- soğanı, sarımsağı soydum ve bütün bıraktım
- paçaların üzerinde kalan tüyleri ocak üzerinde yaktım
- ardından yıkadım ve süzdüm
- paçaları eklem yerinden bıçakla böldüm
- düdüklüye 1.5 litre su ve paçaları koydum
- düdüklüyü fokur fokur kaynattım
- üzerinde biriken köpüğü topladım ve attım
- peşinden soğan, sarımsak, kabuğu ile limonu ilave ettim
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- ocağı orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca saatime baktım
- tam 40 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içindeki sosğan, sarımsak ve limonu aldım ve attım
- içine hazırladığım terbiyeyi ilave ettim, karıştırdım
- orta ateşte düdüklüyü 5 dakika açık olarak kaynattım
- süre bitiminde üzerine tereyağı gezdirdim, tuzu ilave ettim.
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.