düdüklüde tavuk kanat
Düdüklü Tencerede Tavuk Kanadı Nasıl Haşlanır
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3 Kişilik
Ana Malzemesi:
1 Kilo Paket Tavuk Kanadı
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bilgi Notu:
Bu malzemelerle haşlananan tavuk kanadından 5 su bardağı tavuk suyu çıkar.
Düdüklü Tencerede Tavuk Kanadı Haşlama
- düdüklüye tavuk kanatlarını koydum
- üzerine 5 su bardağı su, ik tatlı kaşığı tuz ilave ettim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklü kaynamaya başlayınca
- üzerinde biriken köpükleri topladım, attım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız