düdüklüde tavuk kanat


Düdüklü Tencerede Tavuk Kanadı Nasıl Haşlanır
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3 Kişilik

Ana Malzemesi:
1 Kilo Paket Tavuk Kanadı
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz

Bilgi Notu:
Bu malzemelerle haşlananan tavuk kanadından 5 su bardağı tavuk suyu çıkar.


Düdüklü Tencerede Tavuk Kanadı Haşlama
  • düdüklüye tavuk kanatlarını koydum
  • üzerine 5 su bardağı su, ik tatlı kaşığı tuz ilave ettim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklü kaynamaya başlayınca
  • üzerinde biriken köpükleri topladım, attım
  • ardından düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.