patatesli et haşlama


Düdüklüde Terbiyeli Patatesli Havuçlu Et Haşlama Tarifi:
Pişme süresi: 40 dakika
Pişirme Isısı: Orta Ateş
5 Kişilik

Sos'un Hazırlanması:
Uygun kase içine 1 tatlı kaşığı tepelice un, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu konulacak ve karıştırılacak. Üzerine 1 çay bardağı içme suyu ilave edilecek ve çırpılacak.

Ana malzemesi:
1.5 kg. Kemikli Dana Eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 orta boy soğan
3 orta boy patates
3 orta boy havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta sarıs
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı içme suyu
yarım limon suyu


Düdüklüde sebzeli eti nasıl haşladım:
  • eti yıkadım, süzdüm
  • soğanı soydum, bütün bıraktım
  • patatesi böldüm, havucu verev doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • içine zeytinyağını ve eti koydum kavurdum
  • ardından 6 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 35 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • içine soğan, patates ve havucu koydum
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • peşinden ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • saatime baktım ve tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • üzerine sosu, baharatları, tuzu ilave ettim ve karıştırdım.
  • düdüklüyü 5 dakika açık olarak kaynattım ve ocaktan aldım
  • üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirdim
tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.