patatesli et haşlama
Düdüklüde Terbiyeli Patatesli Havuçlu Et Haşlama Tarifi:
Pişme süresi: 40 dakika
Pişirme Isısı: Orta Ateş
5 Kişilik
Sos'un Hazırlanması:
Uygun kase içine 1 tatlı kaşığı tepelice un, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu konulacak ve karıştırılacak. Üzerine 1 çay bardağı içme suyu ilave edilecek ve çırpılacak.
Ana malzemesi:
1.5 kg. Kemikli Dana Eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 orta boy soğan
3 orta boy patates
3 orta boy havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta sarıs
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı içme suyu
yarım limon suyu
Düdüklüde sebzeli eti nasıl haşladım:
- eti yıkadım, süzdüm
- soğanı soydum, bütün bıraktım
- patatesi böldüm, havucu verev doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve eti koydum kavurdum
- ardından 6 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 35 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içine soğan, patates ve havucu koydum
- düdüklünün kapağını kapattım
- peşinden ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- üzerine sosu, baharatları, tuzu ilave ettim ve karıştırdım.
- düdüklüyü 5 dakika açık olarak kaynattım ve ocaktan aldım
- üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirdim
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.