lokanta usulü mercimek çorbası


Düdüklüde Lokanta Usülü Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
3 Kişilik

Bilgi Notu:
Bu çorba tarifi, mercimek çorbası yapımında bilidiğiniz bütün pişirme yöntemlerini altüst eder.

Ana malzemesi:
1 çay bardağı dolusu kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı kemik suyu
3.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 parça limon (servis sırasında)


Düdüklü tencerede lokanta usülü mercimek çorbası nasıl yapılır?
  • kırmızı mercimeği yıkadım ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, un'u ilave ettim ve kavurdum
  • peşinden mercimeği, kemik suyu ve sıcak suyu ilave ettim, karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
  • ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.