lokanta usulü mercimek çorbası
Düdüklüde Lokanta Usülü Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
3 Kişilik
Bilgi Notu:
Bu çorba tarifi, mercimek çorbası yapımında bilidiğiniz bütün pişirme yöntemlerini altüst eder.
Ana malzemesi:
1 çay bardağı dolusu kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı kemik suyu
3.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 parça limon (servis sırasında)
Düdüklü tencerede lokanta usülü mercimek çorbası nasıl yapılır?
- kırmızı mercimeği yıkadım ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, un'u ilave ettim ve kavurdum
- peşinden mercimeği, kemik suyu ve sıcak suyu ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
- ve üf üf demeye başladım.
hiçte zor değil.