rezene yemeği düdüklüde nasıl yapılır


Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Rezene Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi:
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
3 Kişilik

Ana Malzemesi:
500 gr. rezene
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 iri soğan
1 orta boy havuç
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı içme suyu
1 çimdik tuz

Terbiye'nin hazırlanması:
Bir kap içine 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 3 çorba kaşığı soğuk su, bir çimdik tuz konulacak ve çırpılacak.

rezene


Termo düdüklü tencerede rezene yemeğini nasıl yaptım:
  • Rezeneyi temizledim, uzunlamasına doğradım
  • körpe dallarını ayırdım yemeklik doğradım
  • havucu soydum uzunlamasına ince doğradım
  • doğradığım malzemeleri düdüklüye koydum
  • üzerine şeker, karabiber ve tuz ektim, karıştırdım
  • üzerine 1 çay bardağı su, 5 kaşık zeytinyağı ilave ettim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • ardından düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • hazırladığım terbiyeyi ilave ettim
  • orta ateşte (düdüklü açık olarak) bir taşım kaynattım
  • peşinden ocağı söndürdüm, yemeği ocaktan aldım
  • ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, siz de yaparsınız
hiçte zor değil.