rezene yemeği düdüklüde nasıl yapılır
Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Rezene Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi:
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
3 Kişilik
Ana Malzemesi:
500 gr. rezene
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 iri soğan
1 orta boy havuç
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı içme suyu
1 çimdik tuz
Terbiye'nin hazırlanması:
Bir kap içine 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 3 çorba kaşığı soğuk su, bir çimdik tuz konulacak ve çırpılacak.
rezene |
Termo düdüklü tencerede rezene yemeğini nasıl yaptım:
- Rezeneyi temizledim, uzunlamasına doğradım
- körpe dallarını ayırdım yemeklik doğradım
- havucu soydum uzunlamasına ince doğradım
- doğradığım malzemeleri düdüklüye koydum
- üzerine şeker, karabiber ve tuz ektim, karıştırdım
- üzerine 1 çay bardağı su, 5 kaşık zeytinyağı ilave ettim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- hazırladığım terbiyeyi ilave ettim
- orta ateşte (düdüklü açık olarak) bir taşım kaynattım
- peşinden ocağı söndürdüm, yemeği ocaktan aldım
- ve üf üf demeye başladım.
hiçte zor değil.