baget haşlama
Düdüklüde baget haşlama tarifi:
Pişme süresi: 12 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
Ana Malzemesi:
7 tane tavuk baget (bir kilo)
1 tatlı kaşığı tuz
su
Klasik düdüklü tencerede 1 kilo tavuk (incik) bageti, orta ateşte 12 dakikada sade olarak haşladım. Bageti haşladıktan sonra, bagetin haşlama suyu ile pirinç pilavı yaptım.
Düdüklü tencerede baget haşlama:
- tavuk bagetlerini yıkadım, süzdüm bir kaba koydum
- üzerine bir tatlı kaşığı tuz serptim ve karıştırdım
- ardından düdüklü tencereye aldım
- üzerini kaplayacak miktarda soğuk su ilave ettim
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve 12 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
hiçte zor değil.