bilecik yeşil mercimek yemeği
Düdüklü tencerede bilecik yeşil mercimek yemeği tarifi
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
3 Kişilik
Ana Malzemesi:
- 1 su bardağı bilecik yeşil mercimeği (200 ml.)
- 30 gr. tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
- 1 tatlı akşığı tuz
Düdüklüde bilecik mercimeği nasıl yapılır:
- 5 su bardağı suyu kaynattım, ocağı söndürdüm
- mercimeği içine koydum ve 30 dakika dinlendirdim
- süre bitiminde mercimeği süzdüm, bir kaba koydum
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını ve tereyağı koydum ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden yeşil mercimeği, sıcak suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım, tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- yemeğin tuzunu ilave ettim ve karıştırdım
ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.