düdüklüde brüksel lahanası yemeği tarifi
Düdüklüde Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
3 Kişilik
Ana Malzemesi:
- 500 gr. brüksel lahanası
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı pilavlık pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber, pul biber, kimyon
- limon suyu (yemeği yerken)
Düdüklü tencerede brüksel lahana yemeğini nasıl yaptım:
- brüksel lahanasını temizledim, yıkadım tepesini bıçakla + şekilde kestim
- soğanı, sarımsağı, havucu doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, havucu, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden lahanayı, pirinci, baharatları, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım, tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
hiçte zor değil.