düdüklüde etli nohut yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
Nohut cinsi: Koçbaşı
5-6 Kişilik
Ana malzemesi:
- 2 su bardağı kuru nohut (200 ml. lik bardakla)
- 2 parça dana kaburgası (1/2 Kg.)
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede etli nohut yemeği yapımı:
- kuru nohutu bir gece bol su içinde ıslattım
- sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
- peşinden süzgeçe koydum süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla kaburgayı, soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden nohutu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.