dana etli kabak yemeği


Düdüklü tencerede dana etli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Düdüklü Tencere: Klasik Termo
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
4 Kişilik

Ana Malzemesi:
1/2 Kg. sakız kabağı
250 gr. Kuşbaşı Dana Eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)


Düdüklü Tencerede Etli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır
  • kabakların üzerini tırtıklı bıçak ile çizdim
  • iki ucunu kestim ve uzunlamasına dörde böldüm
  • böldüğüm parçaları uygun irilikte kuşbaşı doğradım
  • soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım ve domatesi rendeledim
  • Ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
  • ardından 2 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım.
  • düdüklüyü tekrar ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • içine soğanı, sarımsağı, salçayı ve domatesi ilave ettim,
  • peşinden kabağı, baharatları, tuzu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum,
  • kapağını açtım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.