dana etli kabak yemeği
Düdüklü tencerede dana etli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Düdüklü Tencere: Klasik Termo
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
4 Kişilik
Ana Malzemesi:
1/2 Kg. sakız kabağı
250 gr. Kuşbaşı Dana Eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
Düdüklü Tencerede Etli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır
- kabakların üzerini tırtıklı bıçak ile çizdim
- iki ucunu kestim ve uzunlamasına dörde böldüm
- böldüğüm parçaları uygun irilikte kuşbaşı doğradım
- soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım ve domatesi rendeledim
- Ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
- ardından 2 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım.
- düdüklüyü tekrar ocağın büyük gözü üzerine koydum
- içine soğanı, sarımsağı, salçayı ve domatesi ilave ettim,
- peşinden kabağı, baharatları, tuzu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum,
- kapağını açtım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.