şevketi bostan haşlama
Düdüklüde Şevketi Bostan Nasıl Haşlanır?
Pişme süresi: 40 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş
Ana Malzemesi:
300 gr. temizlenmiş şevketi bostan
3 su bardağı su
Bilgi Notu:
Şevketi bostan salatası yapmak için, düdüklü tencerede şevketi bostanı bu tarifle haşlayın.
Düdüklü tencerede şevketi bostanı nasıl haşladım:
- temizlenmiş ve doğranmış şevketi bostanı yıkadım, süzdüm
- düdüklüye şevketi bostanı ve suyu koydum
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- peşinden saatime baktım, tam 40 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.