arpa kırması çorbası
Düdüklü Tencerede Sarı Mercimekli Arpa Kırması Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
4 Kişilik
Ana malzemesi:
1 çay bardağı dolusu arpa kırması (50 gr.)
2 çorba kaşığı tepeleme doldurulmuş sarı mercimek
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası (15 gr.)
5 su bardağı sıcak su (1 litre)
1 er çay kaşığı silme karabiber, pul biber, kimyon
1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz (8 gr.)
Düdüklü tencerede arpa kırması çorbası nasıl yapılır?
- kırmızı mercimeği yıkadım ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı, kuru naneyi ilave ettim ve kavurdum
- peşinden; arpa kırmasını, mercimeği, suyu, baharatları ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim
- ve üf üf demeye başladım.