düdüklüde hindi kalbi nasıl pişirilir
Düdüklüde hindi kalbi nasıl pişirilir?
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3 Kişilik
Ana malzemesi:
500 gr. hindi (yüreği) kalbi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 iri boy domates
2 sivri biber
1 çay kaşığı domates salçası
karabiber, pul biber
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tepeleme tuz
Düdüklü tencerede hindi kalbi nasıl pişirilir:
- hindi kalplerini uzunlamasına ikiye böldüm
- içini bol su ile temizledim
- ardından her parçayı irice kuşbaşı doğradım
- peşinden bol su ile yıkadım ve süzdüm
- soğanı, biberi, domatesi yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- içine yağı koydum orta ateşte ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı, biberi, salçayı, domatesi ilave ettim ve kavurdum
- peşinden hindi kalbini koydum ve suyunu salana kadar kavurdum
- ardından 1 su bardağı sıcak su, karabiber ve pul biberi ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.