düdüklüde hindi kalbi nasıl pişirilir

 

Düdüklüde hindi kalbi nasıl pişirilir?
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3 Kişilik

Ana malzemesi:
500 gr. hindi (yüreği) kalbi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 iri boy domates
2 sivri biber
1 çay kaşığı domates salçası
karabiber, pul biber
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tepeleme tuz


Düdüklü tencerede hindi kalbi nasıl pişirilir:

  • hindi kalplerini uzunlamasına ikiye böldüm
  • içini bol su ile temizledim
  • ardından her parçayı irice kuşbaşı doğradım
  • peşinden bol su ile yıkadım ve süzdüm
  • soğanı, biberi, domatesi yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • içine yağı koydum orta ateşte ısıttım
  • üzerine sıra ile soğanı, biberi, salçayı, domatesi ilave ettim ve kavurdum
  • peşinden hindi kalbini koydum ve suyunu salana kadar kavurdum
  • ardından 1 su bardağı sıcak su, karabiber ve pul biberi ilave ettim, karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • saatime baktım ve 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, tadına baktım ve üf üf demeye başladım.


ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar