siyah nohut yemeği
Düdüklüde siyah (kara) nohut yemeği nasıl pişirilir? Tarifi ve Malzemesi:
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3 Kişilik
Ana malzemesi:
1 su bardağı siyah nohut (200 ml. lik bardakla 150 gr.))
4 çorba kaşığı zeytinyağı (40 gr.)
1 küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tepeleme salçası (8 gr.)
3.5 su bardağı sıcak su (700 ml.)
1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
Düdüklü tencerede siyah kuru nohut yemeği yapımı:
- siyah kuru nohutu bir gece boyu soğuk su içinde ıslattım
- sabah süzgece koydum ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden siyah kuru nohutu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.