siyah nohut yemeği | DÜDÜKLÜ TENCERE YEMEKLERİ

siyah nohut yemeği


 

Düdüklüde siyah (kara) nohut yemeği nasıl pişirilir? Tarifi ve Malzemesi:
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3 Kişilik

Ana malzemesi:
1 su bardağı siyah nohut (200 ml. lik bardakla 150 gr.))
4 çorba kaşığı zeytinyağı (40 gr.)
1 küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tepeleme salçası (8 gr.)
3.5 su bardağı sıcak su (700 ml.)
1 çay kaşığı tuz (3 gr.)



Düdüklü tencerede siyah kuru nohut yemeği yapımı:

  • siyah kuru nohutu bir gece boyu soğuk su içinde ıslattım
  • sabah süzgece koydum ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden siyah kuru nohutu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • saatime baktım ve tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.

ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.