duru haşlanmış nohut yemeği


Düdüklü tencerede duru haşlanmış nohut yemeği tarifimiz, on numara beş yıldız. Duru'nun nohutunu tencerede pişirmeyin, tam pişmez. Tencerede pişirilen çoğu nohutlar, pişme süresini ne kadar uzatırsanız uzatın diri kalır. Nohut dokusu gereği, basınç altında pişirilmesi gerekir ki, lezzeti tam ortaya çıksın. Salça ile buluşan nohut ne kadar ıslatılmış veya yumuşacık haşlanmış olsa dahi, sertleşir. Tarifimizi güvenle kullanabilirsiniz. Durunun haşlanmış nohutunun bir paketi suyu ile birlikte 400 gr. geliyor. Nohutun haşlama suyunu dökmeyin ve doğrudan yemekte kullanın. 2 paket nohut için fazladan 1 su bardağı sıcak su ilave ettik. Afiyet olsun.

Düdüklüde Duru Haşlanmış Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş
3 Kişilik

Ana malzemesi:

  • 2 Paket Duru Pratik Haşlanmış Nohut (440 gr.)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr. tereyağı
  • 1 kuru soğan (100 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (10 gr.)
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml.)
  • 1 çay kaşığı tuz


Duru haşlanmış nohut yemeği yapımı:

  1. soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  2. düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  3. ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  4. düdüklüye zeytinyağını ve tereyağını koydum ısıttım
  5. üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  6. peşinden nohutu, nohutun kendi suyunu ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave ettim, karıştırdım
  7. düdüklünün kapağını kapattım
  8. buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  9. bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  10. ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  11. ardından saatime baktım
  12. tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  13. düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  14. 1 çay kaşığı tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  15. tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  16. ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız

hiçte zor değil.

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir