duru haşlanmış nohut yemeği
Düdüklü tencerede duru haşlanmış nohut yemeği tarifimiz, on numara beş yıldız. Duru'nun nohutunu tencerede pişirmeyin, tam pişmez. Tencerede pişirilen çoğu nohutlar, pişme süresini ne kadar uzatırsanız uzatın diri kalır. Nohut dokusu gereği, basınç altında pişirilmesi gerekir ki, lezzeti tam ortaya çıksın. Salça ile buluşan nohut ne kadar ıslatılmış veya yumuşacık haşlanmış olsa dahi, sertleşir. Tarifimizi güvenle kullanabilirsiniz. Durunun haşlanmış nohutunun bir paketi suyu ile birlikte 400 gr. geliyor. Nohutun haşlama suyunu dökmeyin ve doğrudan yemekte kullanın. 2 paket nohut için fazladan 1 su bardağı sıcak su ilave ettik. Afiyet olsun.
Düdüklüde Duru Haşlanmış Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş
3 Kişilik
Ana malzemesi:
- 2 Paket Duru Pratik Haşlanmış Nohut (440 gr.)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 30 gr. tereyağı
- 1 kuru soğan (100 gr.)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (10 gr.)
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml.)
- 1 çay kaşığı tuz
Duru haşlanmış nohut yemeği yapımı:
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını ve tereyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden nohutu, nohutun kendi suyunu ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 çay kaşığı tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.