kuzu gerdan haşlama kaç dakikada pişer
Düdüklüde kuzu gerdan haşlama kaç dakikada pişer? Düdüklü tencerede 30 dakikada, tencerede kısık ateşte 1.5 saatte pişer.
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
3-4 Kişilik
Ana Malzemesi:
dört parça kuzu gerdan
dört çorba kaşığı zeytinyağı
bir tatlı kaşığı domates salçası
dört küçük soğan
bir domates
iki patates
bir havuç
iki yeşil biber
birer çay kaşığı karabiber, pul biber
bir tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Kuzu gerdanı düdüklüde nasıl pişirdim:
- gerdan parçalarını yıkadım, süzdüm
- soğanı soydum, bütün bıraktım
- patatesi, biberi, havucu irice doğradım
- domatesi rendeledim ve salça ile karıştırdım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve eti koydum mühürledim
- ardından 4 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içine soğan, patates, biber, domates, havuç ve baharatları koydum
- düdüklünün kapağını kapattım
- peşinden ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım, tuzu ilave ettim ve karıştırdım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.