düdüklüde kıymalı kapuska
Düdüklüde kıymalı kapuska yemeği tarifi, nasıl yapılır ve malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: kısık ateş
6 Kişilik
Ana malzemesi:
800 gr. beyaz lahana
200 gr. dana döş kıyması
200 gr. kapya biberi
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı silme dolu domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su (200 ml.)
Düdüklüde kıymalı kapuska yemeği yapımı:
- lahanayı orta irilikte kuşbaşı doğradım
- soğanı, domatesi, kapya biberi yemeklik doğradım, sıcak suyu hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla kıymayı, soğanı, kapya biberi, domatesi, salçayı ilave ettim ve kavurdum
- peşinden lahanayı, pul biberi, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.