düdüklüde kıymalı kapuska

Düdüklüde kıymalı kapuska yemeği tarifi, nasıl yapılır ve malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: kısık ateş
6 Kişilik

Ana malzemesi:
800 gr. beyaz lahana
200 gr. dana döş kıyması
200 gr. kapya biberi
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı silme dolu domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su (200 ml.)


Düdüklüde kıymalı kapuska yemeği yapımı:

  • lahanayı orta irilikte kuşbaşı doğradım
  • soğanı, domatesi, kapya biberi yemeklik doğradım, sıcak suyu hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla kıymayı, soğanı, kapya biberi, domatesi, salçayı ilave ettim ve kavurdum
  • peşinden lahanayı, pul biberi, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir