düdüklü tencerede iç fasulye yemeği

Düdüklü Tencerede İç Fasulye Yemeği Tarifi, Etsiz Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 20 dakika
6 Kişilik

Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru iç fasulye (200 ml. lik bardakla)
60 gr. tereyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı silme domates salçası
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz

 

 

Düdüklü tencerede kuru iç fasulye pişirme:

  • kuru iç fasulyeyi bir gece bol su içinde ıslattım
  • sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü almak istedim, fazla köpük oluşmadı
  • peşinden süzgeçe koydum suyun altına tuttum ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye tereyağını koydum, erittim
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden haşladığım kuru iç fasulyeyi, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir