düdüklü tencerede iç fasulye yemeği
Düdüklü Tencerede İç Fasulye Yemeği Tarifi, Etsiz Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 20 dakika
6 Kişilik
Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru iç fasulye (200 ml. lik bardakla)
60 gr. tereyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı silme domates salçası
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede kuru iç fasulye pişirme:
- kuru iç fasulyeyi bir gece bol su içinde ıslattım
- sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü almak istedim, fazla köpük oluşmadı
- peşinden süzgeçe koydum suyun altına tuttum ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye tereyağını koydum, erittim
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden haşladığım kuru iç fasulyeyi, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.