tam buğday unlu bazlama
Tam buğday unlu bazlama, hem de ekşi mayalı ocak üzeri teflon tavada nasıl yapılır?
Pişme süresi: 5-6 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
Ana malzemesi:
400 gr. tam buğday unu
200 gr. aktifleştirilmiş ekşi maya
250 ml. içme suyu
8 gr. tuz
Tam buğday unlu ekmek yapımı:
Pişme süresi: 5-6 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
Ana malzemesi:
400 gr. tam buğday unu
200 gr. aktifleştirilmiş ekşi maya
250 ml. içme suyu
8 gr. tuz
Tam buğday unlu ekmek yapımı:
- yoğurma kabına 400 gr. tam buğday unu konulacak ve ortası çukur yapılacak.
- açılan çukura 200 gr. ekşi maya, 250 gr. içme suyu, 8 gr. tuz konulacak ve hamur yoğurulacak. yoğurulan hamur kapatılacak ve önceden 35°C dereceye ısıtılmış fırında 1 saat dinlendirilecek. süre bitiminde iki katına çıkan hamur tezgaha alınacak ve 3-4 santim kalınlıgında avuç içiyle bastırılarak yayılacak.
- yayılan hamur kenarlarından tutularak birbiri üstüne katlanarak tek beze yapılacak.
- yapılan bezeden parçalar kopartılarak istenilen sayıda beze yapılacak.
- yapılan bezeler 12-15 santim çapında açılacak.
- ve teflon tava içinde orta ateşte döndürülerek 5-6 dakika süre ile pişirilecek.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.