kırmızı pancar nasıl haşlanır

Kırmızı pancar nasıl haşlanır? Kırmızı pancarı nerede kullanacağınıza bağlı olarak 15 dakika ila  1 saat arasında haşlanır. Kırmızı pancar turşusu yapmak isterseniz, pancarı dilimlenmiş olarak 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Kırmızı pancarı doğrudan yemek veya salata gibi şeyler yapmak isterseniz, pancarı (en fazla) bir saat kadar haşlamanız yeterlidir. Pancar bütün olarak veya dilimlenmiş olarak haşlanır. Bütün pancarı haşlamak isterseniz, pancarın küçük boyutta olması gerekir.

Pancar soyulmaş veya kabuklu olarak haşlanır. Pancar haşlamanın en kolayı, pancarı yıkadıktan sonra iriliğine göre 4 veya 5 parçaya elma dilimi doğramaktır. Pancarı soymanıza gerek yok. İstediğiniz gibi dilimleyin, üzerini kapatacak miktarda soğuk su koyun ve kaynamaya bırakın. Tencere kaynadıktan sora ateşi iyice kısın, tencereyi kapatın ve saate bakın. 

Turşuluk pancarı 15 dakika haşlayın. Yemelik pancarı 1 saat haşlayın ve tencereyi ocaktan alın. Tencereden pancarı çıkarın, hafif ılıyınca kabuğunu (burada tırnak işe el atar ya da bıçak) soyun. Pancarı soyarak haşlarsanız, soyduğunuz kabukları tencerenin içine atın ki, pancarın haşlama suyu iyice renk alsın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir