düdüklüde barbunyalı lahana
Düdüklüde barbunyalı lahana yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Pişme süresi: Kısık ateş 15 dakika
6 Kişilik
Ana malzemesi:
Düdüklüde barbunya fasulyeli kapuska yemeği yapımı:
Pişme süresi: Kısık ateş 15 dakika
6 Kişilik
Ana malzemesi:
- 800 gr. Beyaz Lahana
- bir paket (400 gre.) duru haşlanmış barbunya
- bir çay bardağı sıvı yağ
- bir çorba kaşığı silme domates salçası
- bir tane kuru soğan
- bir tatlı kaşığ pul biber
- iki su bardağı sıcak su (400 ml.)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde barbunya fasulyeli kapuska yemeği yapımı:
- lahanayı irice kuşbaşı doğradım
- soğanı yemeklik doğradım, sıcak suyu hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı, lahanayı ilave ettim ve kavurdum
- peşinden kendi suyu ile barbunyayı, 2 su bardağı sıcak suyu, pul biberi, tuzu, ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız