sebzeli bezelye yemeği
Düdüklüde sebzeli bezelye yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Pişme süresi: Kısık ateş 25 dakika
Düdüklü Tencere: Termo
Ana malzemesi:
Yemeğin yapımı:
Pişme süresi: Kısık ateş 25 dakika
Düdüklü Tencere: Termo
Ana malzemesi:
- yarım kilo iç bezelye
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- bir kuru soğan
- iki diş sarımsak
- iki adet temizlenmiş enginar
- bir patates
- bir havuç
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bir adet domates
- bir çay kaşığı karabiber
- bir çay kaşığı pul biber
- bir çay kaşığı kimyon
- bir tatlı kaşığı tuz
- iki su bardağı sıcak su
Yemeğin yapımı:
- soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım, domatesi rendeledim
- patatesi, havucu, enginarı küp doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- Üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı, domatesi ekledim ve kavurdum.
- peşinden havucu, enginarı, patatesi, bezelyeyi, 2 su bardağı kaynar suyu, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ekledim, karıştırdım.
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız