düdüklüde basmati pirinç nasıl pişirilir
Düdüklüde basmati pirinç nasıl pişirilir? Düdüklü tencerede 1 su bardağı basmati pirinç pilavı tarifi, afiyet olsun.
Pişme süresi: Kısık ateş 15 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
- 1 su bardağı basmati pirinç (200 ml.)
- 1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr.)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı (20 gr.)
- 1.5 su bardağı sıcak su veya et suyu (300 ml.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde basmati pirinci nasıl pişirdim:
- basmati pirinci az tuz karıştırarak çeşme suyunda yarım saat dinlendirdim
- peşinden bol su ile nişastası gidene kadar yıkadım, süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye yağı, pirinci, suyu, tuzu koydum karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- pilavı karıştırdım ve düdüklüyü kapattım
- ve pilavı 20 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırdım
- oh ne ala ne güzel, diye diye sofraya taşıdım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız