düdüklüde iki kişilik nohut yemeği

Klasik Düdüklüde İki Kişilik Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
2 Kişilik

Ana malzemesi:

  • 1 su bardağı kuru nohut (200 ml. lik bardakla)
  • 150 gr. Kuşbaşı Dana Eti
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tepeleme domates salçası
  • 4.5 su bardağı sıcak su (900 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklü tencerede iki kişilik etli nohut yemeği yapımı:
  1. kuru nohutu bir gece bol su içinde ıslattım
  2. sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
  3. peşinden süzgeçe koydum süzdüm
  4. soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  5. düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  6. ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  7. düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  8. üzerine sırayla dana etini, soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  9. peşinden nohutu, 4.5 su bardağı sıcak suyu ilave ettim ve karıştırdım
  10. düdüklünün kapağını kapattım
  11. buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  12. bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  13. saatime baktım
  14. tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  15. düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  16. tuzunu ilave ettim, karıştırdım
tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir