düdüklüde iki kişilik nohut yemeği
Klasik Düdüklüde İki Kişilik Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
2 Kişilik
Ana malzemesi:
Düdüklü tencerede iki kişilik etli nohut yemeği yapımı:
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
2 Kişilik
Ana malzemesi:
- 1 su bardağı kuru nohut (200 ml. lik bardakla)
- 150 gr. Kuşbaşı Dana Eti
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı tepeleme domates salçası
- 4.5 su bardağı sıcak su (900 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede iki kişilik etli nohut yemeği yapımı:
- kuru nohutu bir gece bol su içinde ıslattım
- sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
- peşinden süzgeçe koydum süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla dana etini, soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden nohutu, 4.5 su bardağı sıcak suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım
- tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.