düdüklüde kuru barbunya pilaki

Düdüklüde kuru barbunya pilaki tarifi, nasıl yapılır?
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş
Düdüklü: Termo

Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru barbunya
6 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tane kuru soğan
iki diş sarımsak
bir çorba kaşığı silme domates salçası
bir adet iri havuç
bir adet patates
3 su bardağı sıcak su
bir tutam kıyılmış maydanoz
bir tatlı kaşığı tuz


Barbunya pilakisini nasıl pişirdim:
  • bol su içinde akşamdan barbunyayı ıslattım
  • sabah suyunu değiştirdim ocakta 5 dakika haşladım
  • ardından süzgece koydum süzdüm
  • soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradım
  • patatesi, havucu soydum küp doğradım
  • düdüklüde zeytinyağını orta ateşte ısıttım
  • sıra ile soğan, sarımsak, salça, havuç ve patatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden barbunya ve sıcak suyu ilave ettim, karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • üzerine tuzu ilave ettim, karıştırdım tadına baktım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • Hiçte zor değil.


Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir