düdüklüde ördek haşlama
Düdüklüde ördek haşlama nasıl yapılır?
Pişme süresi: 50 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
Not: Ördeğin kuyruk bölümü (pöç) üzerindeki yağ keseciğini kesin atın ki, ördeğinizde koku olmasın.
Ana malzemesi:
1 kg. kemikli parça ördek eti
6 su bardağı su (1.2 litre)
1.5 tatlı kaşığı tuz
yerli pekin ördeği |
ördek orta ateşte 50 dakikada pişmiş |
Düdüklüde kemikli ördek eti haşlaması:
- kemikli ördek parçalarını yıkadım, süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- içine ördek parçalarını dizdim
- üzerine soğuk 6 bardak suyu ve tuzu ilave ettim,
- peşinden ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım ve 50 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.