Düdüklü Tencerede Horoz Fasulyesi Nasıl Pişirilir

Düdüklü Tencerede Horoz Fasulyesi Nasıl Pişirilir
Malzemesi:
Pişme süresi: 50 dakika
Ocak alevi: kısık ateş
6 Kişilik

Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru horoz fasulyesi (200 ml. lik bardakla)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4.5 su bardağı sıcak su (900 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz

 

Düdüklü tencerede etsiz kuru horoz fasulyesi pişirme:
  • 2 su bardağı horoz fasulyesini bir gece bol su içinde ıslattım
  • sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
  • peşinden süzgeçe koydum suyun altına tuttum ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden kuru fasulyeyi, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 50 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir