Düdüklü Tencerede Horoz Fasulyesi Nasıl Pişirilir
Düdüklü Tencerede Horoz Fasulyesi Nasıl Pişirilir
Malzemesi:
Pişme süresi: 50 dakika
Ocak alevi: kısık ateş
6 Kişilik
Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru horoz fasulyesi (200 ml. lik bardakla)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4.5 su bardağı sıcak su (900 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede etsiz kuru horoz fasulyesi pişirme:
- 2 su bardağı horoz fasulyesini bir gece bol su içinde ıslattım
- sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
- peşinden süzgeçe koydum suyun altına tuttum ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden kuru fasulyeyi, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 50 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
hiçte zor değil.