düdüklü tencerede kuşbaşı koyun eti haşlama
Düdüklü tencerede kuşbaşı koyun eti kısık ateşte nasıl haşlanır?
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş
Termo Düdüklü Tencere
Ana malzemesi:
700 gr. kuşbaşı kıvırcık koyun eti
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su (200 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede kuşbaşı koyun eti haşlama:
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine sıvıyağını ve kuşbaşı eti koydum, et suyunu tamamen salıncaya kadar kavurdum
- ardından 1 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, ocağın gaz ayarını tamamen kıstım saatime baktım
- tam 30 dakika süre ile kısık ateşte eti haşladım
- süre bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım, tuzunu ayarladım,
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.