düdüklüde etli patlıcan yemeği tarifi

Düdüklüde etli patlıcan yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Termo marka lastikli klasik düdüklü tencerede bu yemeği yaptım. Düdüklüde önce eti haşladım. Eti haşlarken ne kadar su, ne kadar yağ kulanacağımın hesabını yaptım. Bu yüzden yemeğe fazladan su, yağ eklemedim. Yemeğin her şeyi kendine karar, kolay gelsin. 

Ana malzemesi:

  • 1 kilo patlıcan
  • 300 gr. dana kuşbaşı
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 200 gr. rendelenmiş domates
  • 1 köy biberi
  • 1 iri diş sarımsak
  • 2.5 su bardağı su (eti haşlamak için)
  • karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklüde etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?

  • Ana malzemedeki bütün sebzeleri yemeklik doğradım



  • 300 gr. kuşbaşı eti 6 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurdum. Ardından 2.5 su bardağı su ile düdüklüde, orta ateşte 20 dakika haşladım ve ocaktan aldım.
  • düdüklüyü açtım ve diğer bütün malzemeleri kavurmadan düdüklüye ekledim ve düdüklünün kapağını kapattım.
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre sizde yaparsınız
  • Afiyet olsun.


Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir